Salpicon de res / Sałatka z wołowiny

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Prosta i pyszna!

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowana wołowina: 400 gramów
    - pokrojone w kostkę pomidory: 1 sztuka
    - pokrojona w kostkę cebula: 1 sztuka
    - cienko pokrojonych rzodkiewek: 10 sztuk
    - sok z cytryny: 2 sztuki
    - posiekana kolendra: 1 pęczek
    - Pokrojona sałata lodowa: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 2 szczypty

Salpicon de res / sałatka z wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw do smaku. Serwuj z chipsami z tortilli.
  • 2. Przepis jest autorstwa Damiana Trejo i Stanisława Bobowskiego, szefów kuchni krakowskiego hotelu Radisson.

Komentarze

Podobne przepisy