Salsa pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybki dodatek do ryby, karkówki, kurczaka, na kanapkę, na grilla...

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże pomidory
    cebula czerwona
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki świeżej posiekanej kolendry
    sok z połowy limonki
    sól, pieprz do smaku

Salsa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w małą kostkę.
    Cebulę również kroimy w drobną kostkę, czosnek przecieramy przez praskę.
    Dodajemy do pomidorów wraz z kolendrą, sokiem z limonki, solą oraz pieprzem.
    Mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy