Saltimbocca z cukinią w dwóch kolorach

0 (0 ocen)

Proste składniki, krótki czas przygotowania a wychodzi przepyszne danko, wielbiciele cukinii będę zachwyceni, zapraszam:)

Składniki:

  • 1 kotlet schabowy bez kości
    1/4 żółtej cukinii
    1/4 zielonej cukinii
    1 łyżka masła
    1 łyżka oleju
    1/4 łyżeczki kozieradki
    1/4 łyżeczki chili w płatkach
    sól,pieprz

Saltimbocca z cukinią w dwóch kolorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-10ku44g 1. Obie cukinie umyć i dobrze osuszyć. Pokroić na cienkie plasterki. Oprószyć solą i świeżo mielonymi płatkami chili i odłożyć na 5 minut.
  • image-2a43omw 2. Mięso umyć, osuszyć i lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem i kozieradką.
    Na patelni rozgrzać masło z olejem i położyć mięso. Smażyć aż się zrumieni i obrócić na drugą stronę. Dodać cukinie i smażyć aż schab się zrumieni a cukinia zmięknie. Podlać 2 łyżkami wody i przykryć. Smażyć około 2 minuty i zdjąć z ognia. Wyłożyć saltimboccę na talerz.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy