Sandwicz z wędzonym pstrągiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ostrości i niezwykłego charakteru tej kanapce nadaje twaróg wymieszany z chrzanem i szczypiorkiem oraz wędzony pstrąg. W towarzystwie kiełków brokułu, sałaty roszponki i czerwonej papryki, tak przygotowane sandwicze mogą być specjałem na niedzielne śniadanie lub kolację w dobrym towarzystwie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego,
    10 dag wędzonego pstrąga bez skóry i ości,
    10 dag półtłustego białego sera,
    1/2 łyżeczki chrzanu,
    1 łyżka posiekanego szczypiorku,
    1 łyżka jogurtu naturalnego,
    1 łyżeczka soku z cytryny,
    2 łyżki kiełków brokułu lub innych ulubionych,
    kilka listów sałaty roszponki,
    6 cienkich krążków czerwonej papryki,
    pieprz do smaku.

Sandwicz z wędzonym pstrągiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W miseczce wymieszać twaróg, chrzan, jogurt naturalny i szczypior.
  • 2. Kromki chleba tostowego przyrumienić w tosterze lub piekarniku. Dwie posmarować masą z sera, położyć krążki papryki i kawałki ryby. Pokropić sokiem z cytryny i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Na wierzchu ułożyć kiełki brokułu i liście sałaty. Przykryć pozostałymi kromkami i delikatnie przycisnąć. Każdy sandwicz przekroić na pół.
  • 3. Można z wierzchu przybrać kiełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy