Sandwicze z bekonem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kocham podróże i gotowanie. Prowadzę kulinarny blog.

Składniki:

  • Na 2 porcje
    ● 4 plastry bekonu
    ● 4 kromki ciemnego chleba tostowego
    ● 1 szkl. startego sera cheddar
    ● pomidor
    ● pieprz
    ● 4 łyżki majonezu

Sandwicze z bekonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bekon smażymy na patelni
    bez tłuszczu, aż będzie chrupiący.
    Osączamy z tłuszczu.
  • 2. Pomidora kroimy w kawałki,
    usuwamy gniazdo nasienne. Dwie kromki posypujemy połową
    sera, układamy po 2 kawałki
    pomidora. Posypujemy
    pieprzem. Wykładamy bekon,
    posypujemy resztą sera. Przykrywamy
    resztą chleba.
  • 3. Sandwicze smarujemy majonezem
    i kładziemy posmarowaną
    stroną na rozgrzanej
    patelni. Ewentualnie obciążamy
    kanapkę np. talerzykiem,
    aby się nie rozpadła. Po ok. 2
    minutach smarujemy drugą
    stronę sandwiczy, odwracamy
    i smażymy jeszcze ok. 2 minut.
    Przekrawamy na trójkąty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy