Pyszna delikatna pasta rybna z pikantną nutką chili.
15 min
Składniki:
puszka sardynek w pomidorach
1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 pomidor obrany ze skórki
20 dag białego sera
pęczek pietruszki
łyżeczka soku z limonki
2-3 plasterki chili
pieprz kolorowy
szczypta cukru
Sardynkowa pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sardynki, ser, pomidora, koncentrat, chili rozdrabniamy blenderem do momentu uzyskania gładkiej masy. Dodajemy sok z limonki, cukier, pieprz i posiekaną pietruszkę mieszamy łyżką. Pasta świetnie smakuje z ciabattami pomidorowymi.
Porady
Do pasty można użyć również sardynek w sosie paprykowym i kilka czarnych oliwek.
Zamiast pietruszki możemy dodać bazylię lub kolendrę.
Komentarze