SCHAB DUSZONY W MARCHEWCE

0 (0 ocen)

danie bardzo ładnie wygłada i rewelacyjnie smakuje

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    3 plastry schabu
    3 marchewki
    3 cebule
    Mąka do obtoczenia +do zagęszczenia
    Vegeta
    4 ząbki czosnku
    3 ziarenka ziarenka ziela angielskiego
    3 liście laurowe.
    Oliwa do smażenia

Schab duszony w marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE;
    Schab dokładnie myjemy i osuszamy , rozbijamy kotlety posypujemy z obu stron Vegetą i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju w tym czasie obieramy cebulę marchew i czosnek. Usmażone kotlety podlewamy wodą i dokładamy ziele z liściem laurowym, Cebulę kroimy w kostkę marchew na plasterki . Do duszących się kotletów dokładamy cebulę i marchewkę dusimy około 30 minut pod koniec duszenia dodajemy przeciśniety czosnek Z około łyzki mąki robimy zaklepkę do zagęszczenia sosu jeśli jest taka potrzeba doprawiamy do smaku . Podajemy z ugotowanymi ziemniakami . Gotowe smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy