Schab faszerowany żurawiną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Pyszny schab na świąteczny stół

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    100-200 g suszonej żurawiny
    2-3 łyżki oleju
    słodka papryka
    papryka wędzona
    tymianek
    oregano
    sól
    pieprz ziołowy
    suszony czosnek

Schab faszerowany żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naciąć schab w środku tworząc kieszonkę.
    Kieszonkę napełnić żurawiną.
    Olej wymieszać z przyprawami, potem mieszanką nasmarować schab.
    Zostawić na noc w marynacie.
    Przełożyć schab do naczynia żaroodpornego.
    Piec przez godzinę.
    Podawać na zimno, przekroić dopiero po całkowitym wystudzeniu lub na ciepło do obiadu.

Komentarze

Podobne przepisy