Schab na słodko-kwaśno z ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Oryginalny sposób na podanie schabu.

  • 50 min

Składniki:

  • * 4 plastry schabu

    * sól, pieprz, mąka do obtoczenia kotletów

    * 2 średnie cebule

    * 8 korniszonów

    * szklanka bulionu (może być z kostki)

    * 2 łyżki białego octu winnego

    * 3 łyżeczki musztardy sarepskiej

    * łyżka miodu

    * 2 łyżki śmietany

    * 2 łyżeczki estragonu

    * tłuszcz do smażenia kotletów

Schab na słodko-kwaśno z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy, solimy i pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące. Krótko przesmażamy na patelni. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy. Dodajemy do mięsa. Ogórki konserwowe kroimy półplasterki i dodajemy do dania. Całość zalewamy bulionem. Dodajemy miód, ocet, musztardę. Dusimy pod przykryciem ok. 25 min. Dodajemy śmietanę i estragon. Dusimy jeszcze 5 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy