Schab nadziewany kapustą i kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab opłukać,osuszyć,następnie naciąć go wzdłuż w czterech miejscach,każdy nacięcie powinno mieć około 2,5 cm głębokości.
Tak przygotowane mięso opruszyć solą i pieprzem i natrzeć wyciśniętym przez praskę czosnkiem wymieszanym z oliwą.
2.Kapustę opłukać,odcisnąć z nadmiaru wody,posiekać.
Na patelni rozgrzać olej,wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę cebule i zeszklić,dodać posikaną kapustę i dusić około 5 minut,doprawić solą i pieprzem,przestudzić.
3.W przygotowane nacięcia wkładać na przemian kapustę,p i kaszankę,po nałożeniu nadzienia mięso dokładnie obwiązać sznurkiem,
Gotowy schab przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 80 minut w temperaturze 180*C.
Komentarze