Schab nadziewany kapustą i kaszanką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Wyjątkowy prosty pomysł na pyszny i oryginalny obiad

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    70 g kiszonej kapusty
    100 g kaszanki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    olej
    sól
    pieprz

Schab nadziewany kapustą i kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać,osuszyć,następnie naciąć go wzdłuż w czterech miejscach,każdy nacięcie powinno mieć około 2,5 cm głębokości.
    Tak przygotowane mięso opruszyć solą i pieprzem i natrzeć wyciśniętym przez praskę czosnkiem wymieszanym z oliwą.
  • 2. Kapustę opłukać,odcisnąć z nadmiaru wody,posiekać.
    Na patelni rozgrzać olej,wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę cebule i zeszklić,dodać posikaną kapustę i dusić około 5 minut,doprawić solą i pieprzem,przestudzić.
  • 3. W przygotowane nacięcia wkładać na przemian kapustę,p i kaszankę,po nałożeniu nadzienia mięso dokładnie obwiązać sznurkiem,
    Gotowy schab przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 80 minut w temperaturze 180*C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy