Schab nadziewany marchewką oraz groszkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam bardzo dobry soczysty schab nadziewany warzywami z dodatkiem serka.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu bez kości
    • 1 opakowanie mrożonki marchew z groszkiem
    • Przyprawa do mięsa wieprzowego
    • Sól
    • 1 opakowanie twarożku Almette z ziołami.
    • Jajko
    • pieprz

Schab nadziewany marchewką oraz groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Mięso oczyszczamy z błonek.
  • schab 2. Następnie robimy otwór w mięsie tak żeby włożyć farsz.
  • warzywa 3. Marchewkę z groszkiem gotujemy w osolonej wodzie
  • warzywa 4. Po ugotowaniu studzimy i przekładamy do miski.
  • jajka 5. Wbijamy jajko.
  • serek 6. Dokładamy serek.
  • przyprawy 7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • 8. Dokładnie mieszamy.
  • przyprawa 9. Schab solimy i posypujemy przyprawą do mięso.
  • schab 10. Nadziewamy mięso farszem.
    Wkładamy do woreczka do pieczenia, przekładamy na blaszkę i zapiekamy 45 minut w 180°C.
  • rolada 11. Roladę po upieczeniu kroimy w plastry, układamy na półmisku.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Porady

Kroiłam bardzo gorącą, lepiej trochę wystudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy