Co tu dużo pisać... po prostu trzeba ugotować i zjeść, taki to pyszny obiadek.
45 min
Składniki:
-0,5 kg schabu
-pół papryki
-2 ogórki kiszone
-30 dag pieczarek+2 sztuki do schabu
-200 ml śmietany 18%
-1 kostka rosołowa drobiowa
-sól i pieprz do smaku
-1/4 kostki kostki smalcu
Schab nadziewany w pieczarkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem.
2.Do środka wkładamy po 1 słupku ogórka kiszonego i papryki i kawałek pieczarki. Zawijamy w rulon i spinamy wykałaczką.
3.Smażymy w garnku na smalcu przez 10 minut. Jednocześnie na osobnej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki oraz rozpuszczamy kostkę rosołową w szklance wrzątku.
4.Wylewamy smalec z garnka ze schabami. Do garnka wlewamy bulion oraz powoli ciągle mieszając śmietanę. Dodajemy usmażone pieczarki i całość dusimy około 10 minut.
Komentarze