Schab nadziewany w pieczarkowym sosie

0 (0 ocen)

  • 45 min

Co tu dużo pisać... po prostu trzeba ugotować i zjeść, taki to pyszny obiadek.

  • 45 min

Składniki:

  • -0,5 kg schabu
    -pół papryki
    -2 ogórki kiszone
    -30 dag pieczarek+2 sztuki do schabu
    -200 ml śmietany 18%
    -1 kostka rosołowa drobiowa
    -sól i pieprz do smaku
    -1/4 kostki kostki smalcu

Schab nadziewany w pieczarkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem.
  • 2. Do środka wkładamy po 1 słupku ogórka kiszonego i papryki i kawałek pieczarki. Zawijamy w rulon i spinamy wykałaczką.
  • 3. Smażymy w garnku na smalcu przez 10 minut. Jednocześnie na osobnej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki oraz rozpuszczamy kostkę rosołową w szklance wrzątku.
  • 4. Wylewamy smalec z garnka ze schabami. Do garnka wlewamy bulion oraz powoli ciągle mieszając śmietanę. Dodajemy usmażone pieczarki i całość dusimy około 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy