Schab bez kości 1 kg
Pieczarki 15 dag
Papryka czerwona ½ szt.
Papryka żółta ½ szt.
Ser żółty starty 4 łyżki
Pieprz ziołowy do smaku
Majeranek do smaku
Sól do smaku
Przyprawa na smaczny schab 1 torebka
Schab po bieszczadzku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Papryki oczyścić, pokroić w paski i przysmażyć na maśle razem z pokrojonymi i oczyszczonymi pieczarkami. Następnie przyprawić do smaku, zdjąć z ognia i po lekkim ostudzeniu wymieszać z starty serem. Mięso opłukać, osuszyć, zrobić otwór ostrym nożem i nadziewać przygotowanym farszem. Po czym mięso natrzeć przyprawą, włożyć do woreczka. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 190 stopni około godziny.
Komentarze