Schab po Bieszczadzku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kruchy i smaczny schab na obiad.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab bez kości 1 kg
    Pieczarki 15 dag
    Papryka czerwona ½ szt.
    Papryka żółta ½ szt.
    Ser żółty starty 4 łyżki
    Pieprz ziołowy do smaku
    Majeranek do smaku
    Sól do smaku
    Przyprawa na smaczny schab 1 torebka

Schab po bieszczadzku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Papryki oczyścić, pokroić w paski i przysmażyć na maśle razem z pokrojonymi i oczyszczonymi pieczarkami. Następnie przyprawić do smaku, zdjąć z ognia i po lekkim ostudzeniu wymieszać z starty serem. Mięso opłukać, osuszyć, zrobić otwór ostrym nożem i nadziewać przygotowanym farszem. Po czym mięso natrzeć przyprawą, włożyć do woreczka. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 190 stopni około godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy