Schab po meksykańsku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste danie z mocnymi przyprawami w sam raz na obiad!

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g schabu
    Fix Chilli Com carne Knorr
    żółta papryka
    mała cukinia
    1 ząbek czosnku
    200 g ryżu
    olek
    300 ml wody

Schab po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrój mięso w paski, podsmaż na rozgrzanej patelni. Paprykę oraz cukinię umyj. Środek z cukinii wykrój i pozbaw ją miąszu, obierz delikatnie tak aby część skórki pozostała na cukinii. Również pokrój warzywa w paseczki a czosnek rozetrzyj. Następnie dodaj warzywa do mięsa i duś na patelni kila minut aż zmiękną. Rozmieszaj Fix Knorr w 300 ml wody, po czym wlej do mięsa, gotuj jeszcze kilka minut, danie podawaj z ryżem.
    Aby zagęścić sos można dodać trochę śmietany lub mąki według uznania.

Komentarze

Podobne przepisy