Schab po turecku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Polecam schabowe z niespodzianką.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 40 dkg schabu
    1 papryka żółta
    1 papryka czerwona
    10 dkg pieczarek
    1 cebula
    5 dkg sera żółtego
    sól.pieprz
    zioła prowansalskie
    olej do smażenia

Schab po turecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-20ubj1e 1. Schab podzielić na 4 grube kotlety.
  • image-1bqd646 2. Każdą porcję mięsa naciąć pośrodku tworząc kieszonki.
  • image-0h1i590 3. Następnie natrzeć solą i pieprzem, odstawić na około 15 min
  • image-1qn0r2x 4. Obie papryki drobno posiekać.
  • image-24i15et 5. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w drobną kostkę
  • image-1bf4ylq 6. Cebulę obrać, posiekać.
  • image-0hyymk2 7. Na patelni rozgrzać olej, przysmażyć cebulę. Po chwili dodać pieczarki, papryki. Chwilę podsmażyć, doprawić solą, pieprzem , ziołami prowansalskimi.
  • image-1qfvk84 8. Ser żółty zetrzeć na tartce o grubych oczkach.
  • image-1dwoho9 9. Gotowy farsz przestudzić , dodać ser wymieszać.
  • image-13lri6h 10. Do kieszonek mięsa włożyć farsz i spiąć wykałaczkami.
  • image-1xc2lwi 11. Przygotować naczynie do pieczenia. Na dno wlać odrobinę tłuszczu , ułożyć mięsko. Wstawić piekarnika nagrzanego do 180 stopni , upiec.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy