schab pod pieczarką

0 (0 ocen)

Gdy znudziły Ci się tradycyjne kotlety, możesz przygotować schab według mojego pomysłu. Składniki na 1 porcję.

Składniki:

  • 1 plaster schabu bez kości
    10 dag pieczarek
    1 mała cebulka biała
    1 mała cebulka czerwona
    sól
    pieprz
    majeranek
    olej lub oliwa z oliwek

Schab pod pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab z pieczarkami 1. Na odrobinie oliwy z oliwek duszę pod przykryciem umyte i pokrojone pieczarki. Przyprawiam solą i pieprzem. Dodaję pokrojone cebule. Duszę dalej. Schab rozbijam, przyprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Kładę na pieczarki i duszę dalej. Po 10 minutach mieszam i przykrywam mięso pieczarkami dusząc je do miękkości. Dobrze smakuje samo, z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy