Schab pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Polecam dzisiaj prosty ,ale przesmaczny pomysł na kotlety schabowe. Wystarczy dodać boczek i ser i wszystko zapiec i jest pycha:)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 plastry schabu bez kości
    4 plastry boczku
    4 plastry sera mozzarella
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki majeranku
    Sól pieprz do smaku
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 jajko
    Olej do smażenia

Schab pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, porządnie osuszyć. Rozbić, ale niezbyt cienko. Przyprawy wymieszać w miseczce i porządnie natrzeć schab. Odłożyć na godzinę.
  • ser 2. Jajko roztrzepać, olej rozgrzać. Mięso panierować w jajku i bułce. Kłaść na olej i smażyć na rumiano z obu stron. Odłożyć na kratkę. Zostawić na 5minut.

    Piekarnik rozgrzać do 180stopni.

    Na płaty mięsa ułożyć ser docinać, tak aby cały był pokryty serem.
  • boczek 3. Tak samo postąpić z boczkiem, układać na serze. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy