Schab pod pierzynką marchewkowo rzodkiewkową

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Kiedy zwykły schab staje się nudny można przykryć go pierzynką z różnych warzyw ja wybrałam marchewkę z rzodkiewką, danie wyszło bardzo smaczne.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 2 marchewki
    • Pęczek rzodkiewki
    • 3 łyżki majonezu
    • 3 łyżki ketchupu Roleski
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia

Schab pod pierzynką marchewkowo rzodkiewkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
    Smażymy na rozgrzanym oleju
  • pieprz 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • mięso 3. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • marchew 4. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • rzodkiewka 5. Następnie tą czynność powtarzamy z rzodkiewką, również ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • majonez 6. Do warzyw dodajemy ketchup oraz majonez i dokładnie mieszamy.
  • warzywa 7. Tak przygotowaną pierzynką przykrywamy mięso
  • schab 8. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180˚C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Porady

proponuję zrobić więcej bo szybko znika;-)

Komentarze

Podobne przepisy