Schab w folii z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepis ten powstał pod wpływem braku składników do innego dania, czyli coś z niczego :)

  • 45 min

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    2 łyżki sosu sojowego
    szczypta pieprzu
    łyżka oliwy z oliwek
    1 duże jajko

Schab w folii z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0qh2brb 1. Kotlety trzeba ubić jak na zwykłe schabowe, polać je sosem sojowym i posypać pieprzem. Jajko roztrzepać w osobnej miseczce. Schab włożyć na folię aluminiową, polać oliwą z oliwek aby mięso nie przywarło do folii, rogi zagiąć w łódeczkę (jak na zdjęciu). Następnie wlać do łódeczki z mięsem roztrzepane jajko. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180st, 30minut. Podawaj z ziemniaczkami lub innymi dodatkami według uznania.

Porady

Kotlety rozbij do grubości jaką lubisz.

Komentarze

Podobne przepisy