Schab w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety lekko rozbijam, kroję w paski, podsmażam na oliwie z dodatkiem soli, papryczek, rozmarynu, oregano, tymianku i bazylii.
Cebulę siekam, dodaję do mięsa wraz z masłem, jeszcze chwilę smażę.
Marchewkę obieram i kroję w kostkę, dorzucam do schabu.
Pomidora sparzam, obieram ze skórki, kroję w kostkę, wrzucam na patelnię wraz z pomidorami z puszki, wodą oraz vegetą i cukrem. Mieszam.
Po zagotowaniu zmniejszam ogień i gotuję do miękkości (około godziny), co jakiś czas mieszając.
Mąkę łączę z odrobiną zimnej wody, rozrabiam, wlewam do sosu (najlepiej przez sitko), mieszam i chwilę gotuję do momentu zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawiam.
Komentarze