Schab w sosie chrzanowym z marchewką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne danie. Pasujące na każdy dzień tygodnia

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu
    150g mini marchewki
    Słoiczek chrzanu
    100ml śmietany 18%
    2 łyżki mąki
    Sól
    Pieprz
    Majeranek
    Kostka rosołowa

Schab w sosie chrzanowym z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w cienkie paski. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz obficie majerankiem. Odstawiamy na ok godz do lodówki. Po upływie tego czasu posypujemy mięso lekko mąką i wrzucamy na rozgrzany olej. Podlewamy wodą i dodajemy marchewki oraz kostkę. Dusimy ok godz. Pod koniec dodajemy chrzan, śmietanę i mąkę wymieszaną z wodą. Czekamy aż się zagotuje.

Porady

Mięso można przygotować na dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy