SCHAB W SOSIE WŁASNYM Z MIELONYMI SUSZONYMI GRZYBAMI

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Taki schab można przygotować bardzo szybko i jest naprawdę smaczny. Sos jest bardzo aromatyczny, a dodatek mielonych grzybów podkreśla jego smak. Ja podaję go z ziemniakami i ulubionymi warzywami, dzisiaj akurat z fasolką szparagową.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 10 plastrów rozbitego schabu
    - sól i pieprz
    - ½ łyżeczki mielonych suszonych grzybów
    - łyżeczka przyprawy do mięsa duszonego, np. Kamis
    - 1 średniej wielkości cebula
    - 2 łyżki oleju

Schab w sosie własnym z mielonymi suszonymi grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab dopraw z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do mięsa duszonego.
  • 2. Obsmaż go na rumiano z obu stron, a następnie podlej na tej samej patelni gorącą wodą, tak aby go lekko przykryć.
  • 3. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i mielone grzyby.
  • 4. Duś na wolnym ogniu około 1 ½ godziny.

Komentarze

Podobne przepisy