Schab w suszonych śliwkach

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -schab wieprzowy bez kości
    -przyprawa typu warzywko
    -czarny pieprz
    -sól
    -czosnek
    -suszone śliwki
    -olej

Schab w suszonych śliwkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab obsypać pzyprawami, natrzeć czosnkiem i olejem. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Przed pieczeniem, obsmażyć mięso ze wszystkich stron - 2-3 min (dzięki temu będzie bardziej soczyste), następnie obłożyć śliwkami. Piec w naczyniu żaroodpornym lub brytfance, podlewając niewielką ilością wody, albo w rękawie do pieczenia (wybierając tę opcję rezygnujemy z podlewania wodą). Czas pieczenia w zależności od wagi mięsa. Po nakłuciu widelcem powinny z niego wypływać przejżyste soki. Mięso piec ok.godziny w temp. 150-180 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy