Schab w warzywach

0 (0 ocen)

Duszony schab w cukinii i marchewce. Wystarczy ugotować ziemniaki, posypać koperkiem i możemy podawać smaczny obiad.

Składniki:


  • 400g schabu
    2 cukinie
    2 marchewki
    1 cebula
    2 łyżki przyprawy do schabu
    2 łyżki oliwy
    pieprz czarny
    sól
    koperek

Schab w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na 1 cm plastry i lekko rozbić. Przyprawę rozetrzeć z oliwą i pieprzem. Natrzeć marynatą schab i odstawić do lodówki na co najmniej 3 godz.
  • 2. Po tym czasie obsmażyć z dwóch stron plastry schabu. Krótko. Tylko, aby białko się ścięło. Włożyć do wysokiej patelni lub garnka z szerokim dnem.
  • 3. Na patelnię wlać ok 1 szklanki wody i wymyć pozostałości po smażeniu. Wlać do schabu. Cebulę pokroić, lekko zeszklić i dodać do schabu. Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć i dodać do schabu. Wszystko dusić do miękkości. Przyprawić. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy