Schab w ziołowym sosie

0 (0 ocen)

Idealnie pasuje do klusek.

Składniki:

  • 1 kg schabu
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy
    1 łyżeczka soku z cytryny
    ½ łyżeczki tymianku
    2 liście laurowe
    2 ziarna ziela angielskiego
    sól, pieprz
    słodka papryka

Schab w ziołowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab oczyszczamy z błon, nacieramy solą i pieprzem.
  • 2. W dużym garnku rozgrzewamy odrobinę oleju, podsmażamy na nim mięso z wszystkich stron, zmniejszamy ogień i dodajemy wszystkie zioła, przyprawy oraz posiekaną cebulę i czosnek. Dusimy przez 1,5 godziny ciągle obracając i dolewając po odrobinie wody.
    Miękki schab kroimy na porcje i podajemy z sosem i kluskami.
    Sos możemy zagęścić, według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy