Schab z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Schab pokroić na plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem.
2.Pieprz,czosnek,paprykę słodką i ostrą rozmieszać w odrobinie oleju. Natrzeć mięso. Pozostawić w lodówce na kilka godzin.
3.Do miski wlać wodę, dodać pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy, papryki pokrojone w paski, doprawić solą i pieprzem.
4.Cebulę obierać i pokroić w talarki.
4.W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: 1/2 porcji schabu, 1/2 porcji kukurydzy, 1/2 porcji fasoli, 1/2 cebuli, 1/2 sosu pomidorowego i ponownie tak samo by powstały dwie warstwy.
5.Schab z czerwoną fasolą pieczemy w temp. 200 stopniach Celsjusza około 2 godziny.
Komentarze