Schab z jajkiem i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne sakiewki z jajkiem gotowanym , szynką i papryką.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 3 jajka ugotowane
    • Kilka plastrów papryki konserwowej
    • 10 dag szynki
    • Sól
    • Pieprz
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenne do obtoczenia
    • Olej do smażenia

Schab z jajkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.
  • pieprz 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • szynka 3. Na każdy kawałku mięsa układamy plasterek szynki.
  • papryka 4. Na szynce plasterek papryki.
  • jajko 5. Na papryce cząstki jajka.
  • sakiewki 6. Składamy w sakiewki.
  • mąka 7. Obtaczamy w mące.
  • jajko 8. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
  • bułka 9. Panierujemy w bułce tartej.
  • kotlety 10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 11. Kotlety gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy