Schab z lubczykiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

dobry i na obiad i na kanapki

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kilogram schabu wieprzowego bez kości
    6 gałązek lubczyku
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią

Schab z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i oczyścić z błonek. Lubczyk opłukać i osuszyć. Do miseczki przełożyć sól, czosnek, paprykę i suszone pomidory. Wymieszać. Wymieszanymi przyprawami dokładnie natrzeć schab ze wszystkich stron. Na górze i na dole ułożyć po 3 gałązki lubczyku. Związać, żeby lubczyk nie spadł. Tak przygotowany schab przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec w 180 st C przez 80 minut. Można podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub po ostygnięciu na kanapki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy