Schab z niespodzianką

0 (0 ocen)

Mój mąż lubi takie bogate schabowe. Bardzo chętnie je przyrządzam widząc, że mu smakują :)

Składniki:

  • 0,5-1 kg schabu
    25 dag kapusty kiszonej
    15 dag pieczarek
    sól
    pieprz
    kilka plastrów żółtego sera
    jajko
    bułka tarta
    majonez
    olej do smażenia

Schab z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podzielić na plastry, rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Wymoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć. Pieczarki pokroić, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć na oleju. Kapustę ugotować, boczek pokroić drobno i wysmażyć skwarki, przyprawić. Skwarkami i wytopionym tłuszczem okrosić kapustę. Na każdego schaba położyć kapustę, na to pieczarki i łyżeczkę majonezu (majonez niekoniecznie). Przykryć plastrem sera i włożyć do nagrzanego piekarnika do czasu roztopienia sera. Na szybko można zrobić to w mikrofali, ale z piekarnika jest smaczniejsze.

Komentarze

Podobne przepisy