Schab z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ta wersja schabowego jest dobra na ciepło, jak i na zimno:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab: 600 gramów
    - pieczarki: 300 gramów
    - sól, pieprz, vegeta: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 1 sztuka
    - Jajko: 2 sztuki
    - bulka tarta: 1 szklanka

Schab z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki 1. pieczarki pokroić, podsmażyć na patelni, doprawić, solą pieprzem i vegetą
  • Schab z pieczarkami 2. schab pokroić w grube plastry, te znowu przeciąć na pól ( nie docinać do końca) rozklepać, nałożyć farsz
  • Schab z pieczarkami 3. spiąć wykałaczkami..
  • Schab z pieczarkami 4. panierować (jajko+bułka)
  • Schab z pieczarkami 5. smażymy z obu stron na złoty kolor.
    Przed podaniem wyciągnąć wykałaczki

Komentarze

Podobne przepisy