Schab z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Danie idealne na niedzielny obiad

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ½ kg schabu
    ½ kg pieczarek
    2 zupy pieczarkowe w proszku
    150 gram jogurtu greckiego
    Sól, pieprz

Schab z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i pokroić w słupki. Wrzucić do wrzącej wody i gotować ok. 30 minut. Odcedzić. Schab kroimy na kotlety i rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Obsmażamy na tłuszczu z dwóch stron. Zupy rozpuszczamy w litrze zimnej wody, dodajemy jogurt – mieszamy i zagotowujemy. Do tego wkładamy kotlety schabowe i dusimy 45 minut. Dodajemy pieczarki. Jak ktoś ma życzenie można zagęścić mąką ( 2 łyżki w pół szklanki wody)
    Podawać z czym macie życzenie 

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy