Schab z pieczarkami i chrzanem

0 (0 ocen)

Na niedzielny obiad

Składniki:

  • 8 plastrów schabu
    400 g pieczarek
    2 łyżki chrzanu ostrego
    1 cebula
    ostra i słodka papryka
    przyprawa do wieprzowiny
    sol
    pieprz

Schab z pieczarkami i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić, natrzeć przyprawami i odstawić na godzinę. Cebulę pokroić w piórka lub kostkę podsmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki doprawić, usmażyć. Do pieczarek dodać chrzan i wymieszać. Na każdy plaster mięsa nałożyć farsz i zwijać w roladki lub kule można sobie pomóc wykałaczkami
    Opanierować i smażyć za złoty kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy