SCHAB Z SEREM I PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

SZYBKO I SMACZNIE

Składniki:

  • 3 plastry schab wieprzowy,
    100 gram pieczarki,
    3 plastry ser zółty,
    do smaku Sól,
    do smaku pieprz,
    do panierowania mąka,
    do smażenia olej

Schab z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć.
    Schab posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące, podsmażyć z jednej strony ( aż będzie rumiany ), przewrócić, na wierzch położyć podsmażone pieczarki i ser żółty. Przykryć przykrywką i smażyć jeszcze przez parę minut. Przed podaniem można podać polany kethupem ale nie koniecznie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy