SCHAB Z WARZYWAMI I MASCARPONE

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja na wykorzystanie mięsa schabowego - dla tych, którym znudziły się tradycyjne kotlety. :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe,
    1/2 dużej papryki czerwonej,
    2-3 korniszony (u mnie z dodatkiem chili),
    1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
    4 średniej wielkości pieczarki,
    3 czubate łyżeczki mascarpone,
    przyprawa do wieprzowiny,
    2 łyżki oleju.

Schab z warzywami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję i osuszam. Każdy plaster przekrawam wzdłuż na połowę, spłaszczam dłonią i kroję w cienkie paski.
    Paprykę i ogórki kroję w cienkie paski, pieczarki w plasterki.
    Na rozgrzanym oleju podsmażam mięso solidnie oprószone przyprawą do wieprzowiny. Smażę około 10 minut na średnim ogniu często mieszając.
    Po tym czasie dodaję warzywa i smażę przez kolejne 5 minut.
    Na koniec dodaję ser mascarpone, dokładnie mieszam. Smażę do momentu dokładnego połączenia się wszystkich składników. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Gotowe danie posypuję natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy