Schab zapiekany w kapuście

0 (0 ocen)

Przepis mam od znajomej, która pochodzi z Bułgarii.

Składniki:

  • 6 plastrów schabu woreczek kapusty kiszonej średnia marchew mały kubek jogurtu naturalnego słodka papryka w proszku koperek zielony masło do wysmarowania formy sól, pieprz do smaku

Schab zapiekany w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety lekko rozbij, dopraw do smaku. Kapustę odsącz, marchew zetrzej na tarce, koperek posiekaj. Kapustę połącz z marchewką. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Na dnie ułóż połowę kapusty kiszonej. Plastry schabu panieruj w mące i chwilę smaż. Połóż na kapuście kiszonej, posyp pokrojonym koperkiem i przykryj kolejną warstwą kapusty. Na wierz wlej jogurt i rozprowadź go równomiernie łyżką, posyp papryką. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekaj około 45 minut, aż mięso i kapusta będą miękkie.

Komentarze

Podobne przepisy