Schab ze śliwką

0 (0 ocen)

  • 60 min

idealny na ciepło do obiadu jaki i na zimno jako wędlinka do kanapek

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    sól, pieprz
    mielona papryka słodka
    zioła prowansalskie
    suszone śliwki
    rękaw do pieczenia

Schab ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab nacieramy przyprawami. Nacinamy w środku i upychamy śliwki. Wsadzamy go do rękawa do pieczenia i zawiązujemy. Marynujemy go tak całą noc. Na drugi dzień wyciągamy go z lodówki na 30-40 min. przed pieczeniem by się ocieplił. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 minut. Po upieczeniu dajemy mu odpocząć 10-15 min.

Porady

( po ostygnięciu dajemy do lodówki i na drugi dzień jest idealny jako pyszna wędlina do kanapek )

Komentarze

Podobne przepisy