Schabowe a la kania

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste w przyrządzeniu, smaczne, znakomicie nadają się jako dodatek do dania bądź samodzielnie z np. sosem czosnkowym na bazie majonezu i jogurtu.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kani,
    2 jajka,
    Około szklanka bułki tartej,
    Sól i pieprz do smaku

Schabowe a la kania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Po oczyszczeniu i odcięciu kapeluszy moczymy je najpierw w jajku z dodatkiem soli i pieprzu, nasteonie bułka tarta i smażymy na rozgrzanym oleju.

Porady

Polecam kłaść na papierowym ręczniku dla odsączenia nadmiaru tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy