Schabowe kąski w krakersach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wystarczy wbić w kąski wykałaczki i mamy danie świetne jako przekąska na imprezę, bo na zimno nie tracą nic ze smaku.

Składniki:

  • 400g schabu
    150g krakersów
    1 mały kubek jogurtu naturalnego
    1 jajko
    2 łyżki pikantnego keczupu
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
    sól, pieprz

Schabowe kąski w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w długie, cienkie paski. W miseczce mieszamy ze sobą jogurt, jajko, keczup, sos sojowy i przyprawy. Dodajemy schab, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1h.
  • 2. Krakersy przekładamy do worka foliowego, kładziemy na płaskiej powierzchni i kruszymy za pomocą wałka.
  • 3. Każdy kawałek schabu obtaczamy dokładnie w krakersach. Układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika i pieczemy w 200 stopniach przez około 30 minut. Podajemy z ulubionym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy