Schabowe kieszonki z grilla

0 (0 ocen)

Jeśli znudziły Was już ciągle te same przekąski z grilla, to polecam dla odmiany schabowe kieszonki z pysznym, włoskim nadzieniem.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    8 suszonych pomidorów z zalewy olejowej z pestkami dyni
    4 plastry sera mozzarella
    sól, pieprz do smaku

Schabowe kieszonki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Formujemy kieszonki 1. Kotlety schabowe delikatnie solimy i oprószamy pieprzem. Rozbijamy bardzo cienko. Na jednej stronie układamy posiekane suszone pomidory, kładziemy plaster sera mozzarella i posypujemy pestkami dyni z zalewy olejowej. Przykrywamy drugą częścią i tłuczkiem mocno zbijamy boki, zawijając je następnie ku górze.
    Grillujemy bezpośrednio na ruszcie zawiniętymi bokami do góry, co zapobiegnie wypłynięciu sera. Obracamy po ok 15 minutach na drugą stronę. całkowity czas grillowania u mnie wyniósł ok 40 minut. Podajemy ze świeżą sałatą lub grillowanymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy