Schabowe o bogatym wnętrzu

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Schabowe nadziane serem, pieczarkami, cebulą, serem i lubczykiem.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg schabu wieprzowego
    sól morska
    pieprz kolorowy

    nadzienie:
    5 pieczarek
    czerwona cebula
    gałązka lubczyku
    100 g sera żółtego

    panierka:
    2-3 jajka
    jasna kaszka orkiszowa
    bułka tarta

    olej lub smalec do smażenia

Schabowe o bogatym wnętrzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Schab kroimy w plastry. Mięso rozbijamy przez folię do próżniowania żywności. Mięso oprószamy solą i pieprzem.
  • przygotowanie 2. Na mięsie układamy posiekany lubczyk, pieczarki i cebulę cienko pokrojone na mandolinie oraz starty ser.
  • przygotowanie 3. Kotlety składamy na pół i ponownie rozbijamy, żeby mięso scaliło się z farszem.
    Mięso panierujemy w kaszce orkiszowej, rozmąconym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju lub smalcu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy