Schabowe paluchy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne schabowe zawijańce z farszem

  • 40 min

Składniki:

  • schab 50 dag
    marchew 1 duża szt
    pieczarki ok15 szt
    cebula 1/2 szt
    papryka czerwona 1/4 szt
    bułka tarta 1 łyżka
    pieprz
    sól
    olej
    masło

Schabowe paluchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w plastry, rozbić i oprószyć solą i pieprzem.

    Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Pieczarki obrać, pokroić w plastry i położyć na patelni gdy puszczą sok odparować, oprószyć solą dodać marchew, masło i poddusić. Przestudzić dodać drobno pokrojoną cebulę, paprykę i bułkę tartą.

    Przygotowany farsz rozłożyć na plastry mięsa i zwinąć w roladkę.

    Na rozgrzanym tłuszczu położyć roladki zawinięciem do dołu i zasmażyć. Smażyć na średnim płomieniu kilka razy obracając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy