Schabowe paluszki w ziołach

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięso zanurzone w aromatycznym sosie ziołowym z pieczarkami.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Zioła prowansalskie
    • Sól
    • ½ kg pieczarek
    • 1 mała śmietana 36 %
    • Cebula
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • 2 łyżki mąki pszennej

Schabowe paluszki w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w słupki.
    Doprawiamy solą.
  • przyprawa 2. Mąkę wsypujemy do miski, mieszamy z ziołami.
  • mąka 3. Obtaczamy mięso.
  • mąka 4. Smażymy na rozgrzanym oleju, do chwili kiedy mięso będzie miękkie.
  • cebula 5. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 6. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
  • pieprz 7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • mięso 8. Do grzybów przekładamy mięso.
  • śmietana 9. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną.
  • mąka 10. Hartują wlewamy do sosu, chwilę gotujemy.
  • danie 11. Danie gotowe.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy