Połączenie tych składników świetnie ze sobą smakuje.
Składniki:
6 plastrów schabu
6 dużych plastrów szynki
ok. 150 g sera żółtego mierzwionego
ok. 150 g tartej mozzarelli
kilka ogórków kiszonych
1 papryka
sól, pieprz
Schabowe roladki z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozbijamy bardzo cienko. Na każdym kawałku układamy plaster szynki, plasterek sera, kawałek ogórka i strąk papryki, całość posypujemy mozzarellą. Zwijamy roladki.
2.Roladki posypujemy z wierzchu solą i pieprzem. Obsmażamy na odrobinie oleju na złoty kolor i układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania. Następnie zalewamy wodą do połowy wysokość roladek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy pod przykryciem ok. godziny.
Komentarze