Schabowe roladki z szynką

0 (0 ocen)

Połączenie tych składników świetnie ze sobą smakuje.

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    6 dużych plastrów szynki
    ok. 150 g sera żółtego mierzwionego
    ok. 150 g tartej mozzarelli
    kilka ogórków kiszonych
    1 papryka
    sól, pieprz

Schabowe roladki z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-161tkei 1. Schab rozbijamy bardzo cienko. Na każdym kawałku układamy plaster szynki, plasterek sera, kawałek ogórka i strąk papryki, całość posypujemy mozzarellą. Zwijamy roladki.
  • 2. Roladki posypujemy z wierzchu solą i pieprzem. Obsmażamy na odrobinie oleju na złoty kolor i układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania. Następnie zalewamy wodą do połowy wysokość roladek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy pod przykryciem ok. godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy