Schabowe w sosie warzywnym

0 (0 ocen)

Wyjątkowe danie na niedzielny obiad i nie tylko

Składniki:

  • puszka ananasów
    4 cebule
    2 papryki kolorowe
    ½ łyżki wegety
    6 schabowych

Schabowe w sosie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Wlać do garnka ½ szkl. wody, dodać podsmażoną cebulę, paprykę pokrojoną w kostkę, ananas pokrojony w kostkę – wraz z sokiem z puszki i wegetę. Wszystko podgotować.
  • 2. Usmażone wcześniej schabowe układać w naczyniu na przemian z sosem.

Porady

Dobrze jest przygotować wcześniej , aby sok połaczył się z kotletami , podajemy z ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy