Schabowe z kiełkami rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Kotlety aromatyczne pod kolorową pierzynką.
Bezapelacyjna rzodkiewka to królowa nowalijek.
Smaczna, kolorowa propozycja na uroczystą kolację lub inne okazje.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 1 opakowanie kiełków rzodkiewki
    • 1 opakowanie sera podwędzanego
    • 1 pomidor
    • Cebula
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do panierki
    • 2 jajka

Schabowe z kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w plastry i rozbić.
  • jajka 2. Mięso solimy zanurzamy w jajku rozmąconym widelcem.
  • mąka 3. Następnie obtaczamy w mące.
  • bułka 4. Ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
  • kotlet 5. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 6. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem
  • pomidory 7. Na każdy kotlet układamy po plasterku pomidora.
  • cebula 8. Cebulę obieramy i drobno kroimy
  • 9. Cebulą posypujemy pomidory.
  • ser 10. Na pomidory układamy plasterek sera
  • kotlety 11. Zapiekamy w piekarniku chwilę aż ser się stopi.
    Układamy schabowe na półmisku, każdy posypujemy kiełkami.
    Kotlety gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy