Schabowe ze szczupaka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne kotleciki z rybki, zrobione jak schabowe. Polecam serdecznie!

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 wyfiletowany, świeży szczupak
    - 1 jajko
    - mąka
    - bułka tarta
    - sól
    - pieprz

Schabowe ze szczupaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SANDRA 1. 1. Szczupaka filetujemy i kroimy na mniejsze kawałki.
    2. Tłuczemy jak kotlety schabowe.
    3. Przyprawiamy solą i pieprzem.
    4. Obtaczamy w mące.
    5. Zanurzamy w rozkłóconym jajku.
    6. Obtaczamy w bułce tartej.
    7. Smażymy na rozgrzanej oleju.

    Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy