schabowy po mojemu....

0 (0 ocen)

  • 30 min

syty,pyszny schaboszczak aż palce lizać...

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kotlet schabowy,2 plastry sera żółtego,1 cebula,2 plastry boczku/surowy,wędzony wedle uznania/, 1 jajo,bułka tarta, mąka,sól,pieprz, przyprawy wedle uznania,olej do smażenia

Schabowy po mojemu.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w talarki przyprawiamy i smażymy,plastry boczku równiez obsmażamy na patelni i odkładamy na bok. Mięso rozbijamy jak na schabowego/ ja cienko/ ,solimy,pieprzymy,obtaczamy w jajku potem w mące z bułką /można podwójnie obtoczyć jak kto lubi / i smażymy.Gdy jedna strona nam się usmaży przewracamy kotleta i na usmażoną stronę nakładamy 2 plastry boczku ,cebulę, 2plastry sera. Przykrywamy pokrywką i na małym ogniu smażymy do rozpuszczenia się sera. Podajemy z ziemniakami,z frytkami a nawet z pieczywem. SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy