Schabowy przekładany, na pół przełamany.

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Robiłam podobną wersję schabowego, lecz ta wersja wydaje mi się bardziej elegancka:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab bez kości/plastry: 2 sztuki
    - pomidory cherry: 4 sztuki
    - ser żóły starty: 2 łyżki
    - Jajko: 2 sztuki
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - olej do smażenia: 2 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta

Schabowy przekładany, na pół przełamany. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu (oczyszczone) rozklepujemy na cienkie kotlety.
  • 2. Przyprawiamy mięso solą i pieprzem, panierujemy: bułka tarta- jajko - bułka tarta.
  • 3. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron...
  • 4. kroimy pomidorki w plastry.
  • 5. Gdy schab będzie podsmażony z obu stron na połowę dajemy pomidorki, łyżkę sera i znowu pomidorki - kładziemy na to drugą połowę kotleta ( łamiemy na pół) i podsmażamy jeszcze 3 minuty.
  • Schabowyprzekładany, na pól przełamany 6. Dekorujemy serem i plasterkami pomidora:)
    Smacznego ;-)

Komentarze

Podobne przepisy