Schabowy w panierce cukiniowo-marchewkowej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam kotlety schabowe inaczej..bo w panierce z cukini i marchewki- kotlety sa delikatne w smaku a zarazem sycące i smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu b\k
    1\2 średniej cukini
    2 marchewki
    bułka tarta
    jajko
    1/4 szkl mleka
    szczypta chili
    sól
    pieprz świezo zmielony
    oliwa do smazenia

Schabowy w panierce cukiniowo-marchewkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1 Kotlety rozbijam tłuczkiem, doprawiam z obu stron przyprawami.
    Cukinię obieram ze skórki , ścieram na tarce.
    Marchew obieram i także scieram na tarce o średnich oczkach.
    Składniki ze soba łacze, dodaje troche bułki tartej, doprawiam pieprzem, solą i chili.
    Jajko roztrzepuje z mlekiem solą i pieprzem.
    2. Kotlety napierw maczam w jajku a nastepnie w obtaczam panierce marchewkowo cukiniowej
    Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
    Po usmazeniu odsącżam na papierowym reczniku by pozbyc sie nadmiaru tłuszczu, podaję z ziemniakami i ulubioną surówką, smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy