Schabowy w panierce pepperoni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysłów na schabowe jest wiele. Dodatek kiełbasy pepperoni do bułki tartej nadaje charakteru i sprawia, że schabowy jest jeszcze pyszniejszy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu QAFP
    sól morska
    pieprz kolorowy

    mąka krupczatka
    2 jajka

    szklanka bułki tartej
    100 g pepperoni

    olej, smalec lub klarowane masło do smażenia

Schabowy w panierce pepperoni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy. Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem.

    Bułkę tartą miksujemy razem pepperoni.

    Kotlety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
    Podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy